header

vrijdag, 19 juni 2015 13:55

Arcadis tekent voor ontwerp traminfrastructuur Uithoflijn

Arcadis, wereldwijd opererende ontwerp- en adviesorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, werkt mee aan de nieuwe Uithoflijn in Utrecht. Het bureau heeft opdracht gekregen van aannemer Bam voor ontwerpleiding en het ontwerp van onder meer het spoor, kabels en leidingen, bovenleiding, installaties, tractievoeding, kunstwerken en gebouwen. Met deze opdracht is een omzet gemoeid van ongeveer 5 miljoen euro. Dat maakte Arcadis donderdag 18 juni bekend.

De Uithoflijn verbindt Utrecht Centraal Station met Utrecht Science Park De Uithof. De lijn loopt langs station Utrecht Vaartsche Rijn, voetbalstadion Galgenwaard, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht naar P+R De Uithof. Het tracé is acht kilometer lang en telt negen haltes. BAM is inmiddels gestart met ontwerpactiviteiten, mobilisatie en werkvoorbereiding. De feitelijke aanleg van de traminfrastructuur start volgens planning eind 2015/begin 2016. Medio 2018 start de exploitatie - het moment waarop reizigers gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. In 2011 is begonnen met de aanleg van de onderbouw. De bouw van de Uithoflijn kost circa € 440 miljoen; het aandeel van BAM daarin is circa € 70 miljoen.

Deelwerkpaketten
Naast de ontwerpen, is Arcadis ook betrokken bij deelwerkpakketten zoals veiligheidsmanagement, safety- en hazardmanagement, verificatie, ontwerpateliers, in dienst stellen, testen en keuringen, revisie en een bijdrage aan het testbedrijf. Arcadis heeft veel ervaring met traminfrastructuur in het algemeen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, maar ook in het buitenland, onder andere in België, Frankrijk en Brazilië. "Naast deze fantastische opdracht aan de nieuwe tramlijn, heeft Arcadis ook aan verschillende grote projecten op de bestaande tramlijn in Utrecht gewerkt", aldus algemeen directeur Gert Kroon. "Die lokale kennis komt ook goed van pas bij de komende werkzaamheden. Alle eisen en ontwerpen komen in een bouw informatie model terecht. Met deze manier van werken zijn we beter in staat om alle raakvlakken te managen."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties