header

dinsdag, 23 juni 2015 10:04

Gezamenlijk watertechnologisch onderzoek van start

In samenwerking met topsector Water willen de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Wetsus een nieuw gemeenschappelijk onderzoeksprogramma beginnen op het terrein van watertechnologie. Op 22 juni tekenden zij een intentieverklaring voor het starten van een Publiek-Private Samenwerking (PPS).
Dit langdurig partnerschap zal het bestaande hoogstaande wetenschappelijk onderzoek naar watertechnologie verder versterken. Onderdeel van dit gezamenlijke programma zal een call-systeem zijn waarmee de beste projectvoorstellen voor watertechnologie worden geselecteerd.
De Wetsus-NWO-verbinding combineert het beste van twee werelden. NWO selecteert de hoogste kwaliteit van onderzoek op basis van strenge competitie en onafhankelijke beoordeling. Wetsus koppelt een excellent watertechnologieonderzoeksprogramma aan vraagsturing en langdurige financiering vanuit het bedrijfsleven. De call is open voor alle wetenschappers aan Nederlandse universiteiten. Om de multidisciplinaire samenwerking te versterken wordt het PhD-onderzoek uitgevoerd bij Wetsus, op één locatie met hoogwaardige onderzoeks-infrastructuur. De call heeft een omvang van 0,5 miljoen euro per jaar voor de periode 2017-2020. De intentie is om, bij een positieve evaluatie, dit bedrag te verhogen naar 2 miljoen euro per jaar vanaf 2021. Dit bedrag wordt verdubbeld door de private bijdrage vanuit de bij Wetsus aangesloten bedrijven. De eerste call wordt uitgeschreven in 2016.
Watertechnologie is een van de drie deelsectoren die vallen onder topsector Water. Watertechnologie heeft betrekking op thema’s als waterzuivering, sanitatie en water & energie. De wetenschappelijke uitdagingen liggen vooral op het gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwe materialen en biologische innovaties. Topsector Water heeft deze call opgenomen in zijn recent vernieuwde kennis- & innovatieagenda. Ook is dit onderzoeksprogramma onderdeel van NWO-bijdrage aan topsector Water voor 2016-2017.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties