header

woensdag, 24 juni 2015 15:16

Van Oord installeert fundering Brits offshore windpark

Van Oord installeert fundering Brits offshore windpark Van Oord

Van Oord heeft een contract getekend met het Deense DONG Energy AS voor de installatie van de funderingen voor het Britse offshore windpark Burbo Bank Extension. Van Oord installeert de 32 monopiles en transitiestukken voor het project. Daarnaast levert Van Oord de steenbescherming en brengt deze aan, en zorgt voor de logistiek tussen de Duitse, Deense en Britse havens waar de funderingen vandaan komen, en het windpark Burbo Bank Extension. 

Voor het installeren van de funderingen van het windpark Burbo Bank Extension zal Van Oord het hefschip Svanen inzetten. Voor de installatie worden de monopiles drijvend naar de Svanen op de installatielocatie gebracht. Deze zogenaamde 'feeder-methode' is de afgelopen jaren steeds verder geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot zeer efficiënte installatiecycli. De Svanen heeft op deze manier op succesvolle wijze al bijna 500 funderingen voor offshore-windturbines geïnstalleerd.

De installatiewerkzaamheden zullen in de zomer van 2016 plaatsvinden. Het windpark Burbo Bank Extension ligt 8 km voor de Britse kust in Liverpool Bay. De 32 Vestas windturbines van elk 8 MW zullen uiteindelijk een vermogen leveren van in totaal 256 MW.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties