header

woensdag, 24 juni 2015 15:24

Wetsus houdt European Summer School

Wetsus ontvangt deze week meer dan 100 deelnemers uit verschillende werelddelen voor de zevende editie van de European Summer School Electrochemical Engineering. Het maximum aantal deelnemers werd al snel na de opening van de inschrijving bereikt. De deelnemers krijgen in Leeuwarden onderwijs op het gebied van elektrochemische techniek. Ze doen hier kennis op die nodig is voor het ontwikkelen van nieuwe duurzame technologieën voor waterbehandeling en energieproductie. Daarvoor zijn 22 docenten naar Leeuwarden gekomen.

Gisteren mochten alle deelnemers hun eigen onderzoeksresultaten presenteren met een poster. Het publiek en een professionele jury hebben alle posters bekeken en zijn van oordeel dat Kristina Wedege van Aarhus University uit Denemarken de beste poster heeft gepresenteerd. Kristina laat op een erg duidelijke manier zien hoe met een elektrochemische techniek energie opgeslagen kan worden op het dak van je eigen huis. Daarom bekronen we dit werk met de Magneto Poster Award, vergezeld door een geldbedrag van 500 euro.

Wetsus, European centre of excellence for sustainable water technology,  dankt de sponsoren die ESSEE2015 mede mogelijk hebben gemaakt: Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân, IVIUM Technologies, COMSOL, Magneto Special Anodes B.V., Princeton Applied Research, Metrohm-Autolab, International Society for Electrochemistry.en de European Federation of Chemical Engineering.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties