header

donderdag, 25 juni 2015 10:03

Groeikapitaal voor composietspecialist

Op het IQ Jaarevent van InnovationQuarter in de Van Nelle Fabriek maakte minister Henk Kamp afgelopen maandag de nieuwste investering van deze regionale ontwikkelmaatschappij voor Zuid-Holland bekend. Vanuit het participatiefonds investeert InnovationQuarter met eerdere investeerders in het Rotterdamse FiberCore Europe, marktleider in de toepassing van vezelversterkte kunststof in de bouw en infrastructuur. Met de investering financiert FiberCore de groei in Nederland, internationale expansie en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen van haar technologie.

Bruggen van composiet
Composiet biedt grote voordelen voor bijvoorbeeld het bouwen van bruggen boven de traditionele materialen in de bouw: hout, staal en beton. Het materiaal is sterker, lichter en onderhoudsvrij. Bovendien is de levensduur langer, waardoor de totale kosten van de levenscyclus lager uitvallen. FiberCore Europe heeft in Nederland baanbrekend werk verricht om de toepassing van composiet in Bouw & Infra mogelijk te maken. Centraal daarin staat de gepatenteerde technologie, die op de markt is gebracht onder het merk ‘InfraCore Inside’.Met deze technologie zijn de fundamentele, constructieve problemen met vlakke, dragende composiet constructies, zoals delaminatie opgelost en worden bruggen gebouwd voor de zwaarste verkeersklassen.

Verder dan bruggen
De toepassingsmogelijkheden van de technologie reiken verder dan bruggen. In het Wilhelminakanaal in Tilburg realiseert FiberCore Europe de grootste composiet sluisdeuren ter wereld in opdracht van Rijkswaterstaat. Met de investering, die vandaag is aangekondigd kan het bedrijf ook gaan investeren in verdere toepassingen. Ceo Simon de Jong is blij met de investering van InnovationQuarter en de co-investeerders. “Deze financieringsronde stelt ons in staat de groei die we meemaken, in Nederland en daarbuiten, te continueren en uit te bouwen. Daarnaast gaan we investeren in andere toepassingsgebieden. Zo zijn onze InfraCore panelen zeer brandwerend. Daar kunnen we iets mee”. Ook cto en uitvinder van de technologie Jan Peeters kijkt uit naar de mogelijkheden. “We hebben met InfraCore een nieuw bouwmateriaal gecreëerd dat zijn plaats aan het veroveren is naast staal, beton en hout. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. We zetten de investering in om onze plannen uit te rollen”.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties