header

vrijdag, 26 juni 2015 15:19

N211 gaat energie opwekken en besparen

De provincie heeft ingenieursbureau Grontmij gevraagd het ontwerp te verzorgen van de N211 tussen Den Haag en Poeldijk. Bijzonder aan deze opdracht is dat de N211 wordt getransformeerd tot een weg die energie bespaart en opwekt. De provincie en Grontmij doen dit samen met kennisinstellingen, bedrijven en omwonenden.

De N211 tussen Den Haag en Poeldijk moet in 2017 geheel worden vernieuwd, in het kader van het groot onderhoud. Daarbij worden de fundering, het wegdek zelf en de naastliggende damwand vervangen. Bij dit groot onderhoud worden energieopwekkende en –besparende maatregelen toegepast.
De N211 is – naast de N470 – uitgekozen als proeftuin voor innovaties op het gebied van energietransitie. Beide wegen bieden kansen om te worden getransformeerd tot wegen die energie besparen en opwekken. Met de maatregelen verwacht de provincie ook geld te besparen, doordat onderhoud minder vaak nodig is. Ook voor de weggebruiker betekent dit minder overlast.

De afgelopen maanden heeft de provincie met kennisinstellingen, bedrijven en omwonenden diverse mogelijkheden voor energie-innovaties bedacht. Aan Grontmij de opdracht om met de provincie en stakeholders energietransitiemogelijkheden te selecteren en zowel het groot onderhoud als deze innovaties te combineren tot een realiseerbaar plan. Grontmij stelt het contract op en begeleidt zowel de aanbesteding als de uitvoering. Ook begeleidt Grontmij het kabels- en leidingenproces.\

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties