header

maandag, 29 juni 2015 13:42

SafetyApp moet werk veiliger maken

Dura Vermeer en kledingleverancier Intersafe hebben samen een app ontwikkeld die de medewerkers van het bouwconcern informatie geeft over welke persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) zij op de bouwplaats nodig hebben. Deze SafetyApp geeft op basis van type opdrachtgever, werkzaamheden en locatie aan welke pbm’s nodig zijn om het werk veilig uit te kunnen voeren.
Even snel op de smartphone of tablet kijken welke pbm’s je voor het uit te voeren werk nodig hebt, wat er allemaal beschikbaar is binnen het bedrijf en direct pbm’s bestellen of in een winkelmandje zetten. Het zijn de belangrijkste functies van de SafetyApp. KAM-manager Theo Baggerman van Dura Vermeer: “We hebben inmiddels zoveel pbm’s in onze catalogus dat we onze medewerkers moeten helpen daaruit de juiste keuze te maken. Want het type opdrachtgever, soort werkzaamheden en locatie zijn onder meer bepalend voor welke beschermingsmiddelen je moet dragen. Bovendien zijn er ook collega’s die veel op kantoor zitten en slechts zo nu en dan naar een bouwplaats gaan. Die moeten uiteraard op de hoogte zijn van alle regels, maar voor hen is het lastiger dit continu bij te houden. Dan is deze app een handig hulpmiddel. Ook voor onderaannemers is het een uitkomst. Als zij aan onze uitvoerder vragen wat ze aanmoeten, dan heeft hij de info meteen beschikbaar en de complete catalogus via z’n mobiel letterlijk in de hand.”
Dura Vermeer zocht voor de ontwikkeling van de app de samenwerking op met Intersafe, zijn vaste leverancier voor pbm’s en kleding. Samen ontwikkelden ze de app die is gekoppeld aan het bestelsysteem van Intersafe. ‘Alle producten die Dura Vermeer via Intersafe beschikbaar heeft voor de medewerkers staan er in”, aldus Baggerman. “De app is een toegankelijke manier om deze informatie op te zoeken en in combinatie met het pbm-advies draagt het bij aan de versterking van het veiligheidsbewustzijn binnen ons bedrijf. De app moet het veilig, verantwoord en ook comfortabel werken voor de medewerkers van Dura Vermeer naar een nog hoger plan tillen.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties