header

maandag, 29 juni 2015 14:28

Fors meer internationale studenten TU Delft

TU Delft verwacht het komende academiejaar zo’n 2.000 nieuwe internationale studenten, een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van vorig jaar. De meesten van hen (zo’n 1.500) komen naar Delft voor een masteropleiding. Een derde van de Delftse masterstudenten komt nu uit het buitenland. Van hen komt twee derde van buiten de EU.
Anka Mulder, vice-voorzitter van de TU Delft, is trots op de grote belangstelling. “Studenten uit het buitenland die voor de TU Delft kiezen hebben vaak van anderen gehoord dat onze opleidingen goed zijn en dat ze het hier naar hun zin hebben. Onze internationale reputatie is dus goed. Bijzonder is dat het aantal landen van herkomst gestegen is van ongeveer 100 naar circa 125 en dat zo’n 350 studenten
De belangstelling voor een Masterstudie in Delft is groter dan ooit. Zo’n 4.500 internationale studenten schreven zich vóór 1 april in bij de TU Delft. Ongeveer 3.000 van hen bleken te voldoen aan de eisen met betrekking tot de vooropleiding. In de komende weken moeten ze hun collegegeld overmaken om hun inschrijving te bevestigen. In die laatste fase vallen gewoonlijk nog de nodige studenten af die toch voor een andere universiteit kiezen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties