header

vrijdag, 03 juli 2015 09:01

Arcadis toetst dijken en kunstwerken op veiligheid

Arcadis toetst het komende half jaar 55 kilometer dijk en elf kunstwerken langs de Nederrijn en Lek op veiligheid. Dit is geen ‘gewone’ veiligheidstoetsing: er wordt uitgegaan van de nieuwe normering. Omdat het toets- en ontwerpinstrumentarium nog in ontwikkeling is, heeft Arcadis een eigen aanpak geformuleerd, die rekening houdt met de meest recente inzichten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, aldus het ontwerp- en adviesbureau afgelopen donderdag

De dijken en kunstwerken maken deel uit van de Dijkversterking Centraal Holland, essentieel voor de bescherming van de Randstad, van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Deze verkenning is een samenwerking tussen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en het Hoogheemraadschap van Rijnland.
De wereld van waterbescherming in Nederland bevindt zich in een fase van grote vernieuwingen. Basisveiligheid voor iedereen die achter een dijk woont is vertaald in een nieuwe normering voor dijktrajecten, een nieuw ontwerp- en toetsinstrumentarium is in de maak met nieuwe rekenregels. Zelfs de financiering van dijkversterkingen is recent aangepast. Veel zaken zijn nog niet uitgekristalliseerd en onderwerp van studie. Algemeen directeur Gert Kroon: "Door deze opdracht toont Arcadis aan dat wij de nieuwe ontwikkelingen begrijpen en voorop lopen bij het in de praktijk brengen van de nieuwe normering."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties