header

maandag, 06 juli 2015 14:05

Grontmij en Croon bundelen expertise

Croon Elektrotechniek en advies- en ingenieursbureau Grontmij gaan samenwerken op het gebied van energiemanagement. Op 12 juni ondertekenden directeur Utiliteit Kees Padmos van Croon en afdelingshoofd Energie Maurice Bakkers van Grontmij een samenwerkingsovereenkomst. “Met onze gebundelde expertise helpen we onze klanten hun duurzaamheidsambities verantwoord te realiseren”, stellen beide organisaties.

Grontmij is een toonaangevend Europees advies- en ingenieursbureau met uitgebreide energie-expertise. De scope van advisering is breed: ze strekt van het ontwerp van energiezuinige gebouwen tot de inpassing van duurzame energie in gebiedsontwikkeling. Croon, Nederlands grootste onderneming in de elektrotechniek, ondersteunt organisaties bij het kostenefficiënt verwezenlijken van hun duurzaamheidsambities. Croon maakt het energieverbruik van organisaties inzichtelijk, geeft heldere adviezen om het verbruik te verminderen en implementeert oplossingen.

Contract met garantie
Bij Grontmij ligt het accent op advisering, terwijl Croon sterk is in technische innovaties voor duurzaamheid. Samen bieden ze een totaaloplossing die opdrachtgevers volledig ontzorgt. Energieconsultant Fabio Pisano van Croon: “We gaan met opdrachtgevers een contract aan voor een bepaalde periode. Daarbij garanderen we een besparing ten opzichte van het verbruik in het referentiejaar. We brengen allereerst het energieverbruik in kaart en analyseren het. We implementeren maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich snel terugverdienen. Zo kunnen opdrachtgevers kostenefficiënt energie besparen: goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Daarnaast adviseren we over investeringen die het energieverbruik verder verduurzamen, zoals de opwekking of toepassing van hernieuwbare energie. We geven vooraf inzage in de kosten en de mogelijke besparingen, zodat de opdrachtgever een heldere afweging kan maken.”

Duurzaamheid onderdeel bedrijfsbeleid
Accountmanager Cor Kleinveld van Grontmij: “Opdrachtgevers zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden om op betaalbare wijze de duurzaamheid te bevorderen. Tegelijkertijd wordt duurzaamheid, mede onder invloed van wet- en regelgeving, een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsbeleid. Als grote marktpartijen beschikken Grontmij en Croon over state of the art expertise om opdrachtgevers te helpen hun duurzaamheidsambities verantwoord te realiseren.” De komende tijd zullen Grontmij en Croon bestaande en nieuwe relaties actief informeren over de mogelijkheden. De eerste reacties zijn veelbelovend.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties