header

dinsdag, 21 juli 2015 13:48

Asfalt Greenway LE gevalideerd

Het innovatieve en duurzame asfalt Greenway LE van Heijmans heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Na uitvoerig onderzoek door het Innovatie Testcentrum van Rijkswaterstaat en TNO Delft is Greenway LE opgenomen in de lijst van gevalideerde materialen en daarmee goedgekeurd voor gebruik als onder- en tussenlaag op de rijkswegen.

Dit betekent dat Greenway LE voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en een volwaardig, duurzaam alternatief voor traditioneel asfalt is. Door een unieke combinatie van een energiezuinig productieproces en een hoog percentage hergebruik van grondstoffen is Greenway LE op dit moment het meest milieuvriendelijke asfalt van Europa. Het asfalt wordt geproduceerd bij een lage temperatuur, 105°C in plaats van 160 °C voor traditioneel asfalt. Hierdoor wordt energie bespaard en daarmee een CO2-reductie van zo'n 25 procent gerealiseerd. Daarbij wordt tot wel 60 procent oud asfalt hergebruikt.

Duurzame ambities
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Rijkswaterstaat. De stevige doelstellingen gesteld, zoals een CO2-reductie van 20 procent en een maximale inzet van duurzame materialen. Om deze doelstellingen te behalen, is duurzame innovatie hard nodig. Aanleg en onderhoud van asfalt is een belangrijk aandeel (23 procent) van de CO2-productie van Rijkswaterstaat, daarom is hier veel winst te behalen. Een asfaltinnovatie als Greenway LE helpt Rijkswaterstaat om zijn duurzame ambities waar te maken. Greenway LE is dubbel duurzaam; het leidt tot een CO2-redocutie van wel 25 procent en 60 procent van het asfalt wordt hergebruikt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties