header

woensdag, 29 juli 2015 12:09

Hegeman+ renoveert metrostations Oostlijn Amsterdam

Na bijna 40 jaar zijn de metrostations van de Oostlijn toe aan een grote onderhoudsbeurt. De 5 ondergrondse en 11 bovengrondse stations worden vanaf maart 2016 opgeknapt.

Na een intensieve aanbestedingsprocedure van 11 maanden is deze opdracht gegund aan het bouwbedrijf Hegeman+ uit Oldenzaal. Met het contract, dat op 20 augustus wordt ondertekend, is een bedrag van 57 miljoen euro gemoeid.

In maart 2016 starten de bouwwerkzaamheden. Het renoveren van de stations duurt in totaal twee jaar, tot het voorjaar van 2018. Tijdens de renovatie blijft de metro rijden. Naar verwachting begint de aannemer met drie bovengrondse stations. Welke dat precies zijn, is na de zomer bekend als de planning verder is uitgewerkt en te vinden op wijnemenjemee.nl.

Hegeman+ is een landelijk opererende bouwgroep met circa 400 medewerkers. Vanuit het hoofdkantoor in Nijverdal werkten zij onder meer aan de verbouwing van station Zwolle, de ondertunneling van spoor en weg onder Nijverdal en de middentunnel van Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties