header

dinsdag, 11 augustus 2015 15:03

Betonstort voor Noordzeebrug

Dinsdag 18 augustus rijden vanaf 07.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds vrachtwagens met beton vanaf de Eemshaven af en aan naar de Noordzeebrug in Groningen. Ditmaal om het gedeelte van het nieuwe (verhoogde) brugdek aan de stadskant van de Noordzeebrug vol te storten met beton. Een spectaculaire klus en precisiewerk, want 1800 m3 beton (dat zijn circa 110 vrachtauto’s) dient in ruim een dag gestort te worden.
Weggebruikers die vanaf de Eemshaven richting Groningen komen, moeten rekening houden met meer vrachtverkeer. Pal naast de weg, op de verhoogde Noordzeebrug, kunnen ze de werkzaamheden van de betonarmen volgen.

Beton
De vrachtwagens met beton rijden vanaf de Eemshaven af en aan naar de Noordzeebrug in Groningen. Een gedeelte rijdt via de Curaçaostraat (via de tijdelijke bouwweg); een ander gedeelte levert beton aan de Noorderhoogebrugzijde (via de afgesloten tijdelijke afrit). Omwonenden zijn op de hoogte gesteld van de tijdelijke overlast.

Storten
Onder aan de brug staat een betonpomp, een vrachtwagen met armen waarin de betonmixers hun beton instorten. De betonarmen zorgen ervoor dat de beton gericht op de juiste plek van het nieuwe (verhoogde) brugdek van de Noordzeebrug wordt gestort. In november 2014 is het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug op dezelfde manier van beton voorzien.

Werkzaamheden
Een belangrijk gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug – nu het tweede gedeelte van de brug voor een groot gedeelte klaar is – is nu voltooid. In de afgelopen maanden heeft de aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker hard doorgewerkt om dit te realiseren. Dit najaar wordt er nog hard doorgewerkt aan de voltooiing van de brug en de aansluitingen bij Noorderhoogebrug en bij de Bedumerweg. De verwachting is dat eind 2015 de werkzaamheden voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg klaar zijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties