header

dinsdag, 11 augustus 2015 15:28

Grote ambities met 3D-betonprinten

De TU-Eindhoven gaat op 22 oktober inzicht geven in ambities en potenties van 3D-betonprinten. In het Auditorium van de TU/e wordt een veelzijdig programma geboden rondom het 3D Concrete Printing (3DCP) project van de faculteit Bouwkunde. Thema van het evenement is ‘Ontwerpen en maken gaan samen/Merger of Design and Production’. Het evenement omvat presentaties, workshops en een marktplaats. Ook is er gelegenheid de 3D-betonprinter in actie te zien.

Prof. Theo Salet vat de betekenis van 3DCP-project samen: "3D-betonprinten is meer dan een nieuwe maakmethode. Met 3D-betonprinten kan een nieuwe realiteit ontstaan waarin architectuur, constructie en productie vergaand worden geïntegreerd. Die toekomst zijn we nu aan het verkennen en proberen we dichterbij te halen."
Promovendus Rob Wolfs voegt toe: "3D-betonprinten heeft de potentie het beeld en de positie van beton grondig te veranderen. 3D-betonprinten is ‘additive manufacturing’, materiaal alleen daar gebruiken waar het nodig is, niet meer en niet minder. Dat is ook van groot belang voor de positie van beton in duurzaam bouwen."

Het evenement op 22 oktober is het eerste in een serie activiteiten die beoogt de hele keten van architecten, constructeurs, producenten en bouwers te betrekken bij het 3D-betonprinten. Deze eerste editie valt niet toevallig midden in de Dutch Design Week 2015. Het programma heeft extra attractie voor ontwerpers. Er worden ontwerpvoorstellen gepresenteerd voor experimentele prototypen, ontwikkeld in een kleine ontwerpcompetitie met geselecteerde architectenbureaus.

Het programma in het Auditorium van TU/e begint om 13.00 uur en loopt door tot in de avond. Naast presentaties van Theo Salet en Rob Wolfs over het 3DCP-project zijn er presentaties door Gregor Zimmermann, G.tecz, over ‘trending topics in high-tech concrete’ en door Fabio Gramazio, Gramazio Kohler Research Group, ETH Zürich, over ‘digital concrete fabrication’. In parallelle workshops wordt dieper ingegaan op vorm, materiaal en techniek. Op de marktplaats zijn de projectpartners aanwezig voor kennismaking en -deling.
Deelname is kosteloos; aanmelden is mogelijk via cementenbeton.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties