header

vrijdag, 14 augustus 2015 10:11

Kom kijken naar de brugwissel

Rijkswaterstaat vervangt de Breukelerbrug in het weekend van 15 en 16 augustus 2015. Belangstellenden kunnen toekijken vanaf een speciaal ingericht kijkpunt aan de Kanaaldijk Oost ter hoogte van sportpark Broekdijk Oost. Het kijkpunt is vanaf 18.00 uur open, tussen 00.00 en 02.00 uur en tussen 04.00 uur en 05.00 uur is het meest te zien. Bezoekers kunnen het beste per fiets komen.

Het uitvaren van de oude en invaren van de nieuwe Breukelerbrug is een bijzondere gebeurtenis. Rijkswaterstaat richt van zaterdag 15 augustus 18.00 uur tot zondag 16 augustus 05.00 uur een speciale kijklocatie in aan de Kanaaldijk Oost. Bezoekers kunnen hun auto of fiets parkeren op het terrein van sportclub FC Breukelen (Broekdijk Oost 30) en vanaf daar loopt men in enkele minuten naar de kijklocatie. Pak bij voorkeur de fiets! De interessante kijkmomenten zijn tussen 00.00 en 02.00 (aankomst nieuwe brug en uitdraaien oude brug) en tussen 04.00 en 05.00 uur (indraaien nieuwe brug). Deze planning is onder voorbehoud.

Afsluitingen
Rijkswaterstaat vervangt tussen zaterdag 15 augustus 03.00 uur en maandagochtend 17 augustus 06.00 uur de bijna 60 jaar oude Breukelerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Tegelijkertijd vernieuwt de gemeente Stichtse Vecht de aansluitende wegen. De werkzaamheden brengen onvermijdelijk hinder met zich mee, maar het combineren van de werkzaamheden van gemeente en Rijkswaterstaat scheelt ook aanzienlijke hinder. De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van de Breukelerbrug en brugopritten duurt van maandag 27 juli 06.00 uur tot maandag 24 augustus 06.00 uur. Tijdens het wisselweekend is de brug echter ook niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
Op beide oevers zijn tijdens de wissel tevens de wegen onder de brug afgesloten. Op geruime afstand van de brug is aan zowel de noord als zuidzijde een afzetting geplaatst. Dit is nodig om de veiligheid van de omgeving en het publiek te waarborgen. Vanaf de kijklocatie heeft u goed zicht op de wissel en ziet u ook de nieuwe brug goed aan komen varen. In de wisselnacht is ook het Amsterdam-Rijnkanaal vanaf 22.00 uur 2x vier uur gestremd voor alle scheepvaart. Tussen 02.00 en 04.00 uur wordt de scheepvaart wel doorgelaten.

Brug onderweg
Vorige week is de nieuwe Breukelerbrug in twee delen (boog en wegdek apart) naar de voorbouwlocatie bij Ballast Nedam gevaren. Daar is de boog weer op het brugdek geplaatst en wordt de brug nu gereed gemaakt voor plaatsing. De oude brug wordt op een ponton geplaatst en afgevoerd, de nieuwe brug wordt eveneens op een ponton aangevoerd en op zijn nieuwe plek ingevaren. Zowel bij het verwijderen van de oude brug als bij het invaren van de nieuwe brug wordt gewerkt via op/afvijzelen vanaf vaste punten op de pijlers en landhoofden. Deze methode is ook gebruikt bij de eerdere wissels van de Weesperbrug en de Loenerslootsebrug.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties