header

woensdag, 19 augustus 2015 10:44

Tekenen van herstel bij Heijmans

Heijmans toont tekenen van herstel. De omzet van het bedrijf steeg van 823 miljoen naar 922 miljoen euro. Het bedrijf profiteer van de aantrekkende woningmarkt.

De devisie Vastgoed en Woningbouw van Heijmans zorgen voor de positieve noot. Desondanks draaide het bedrijf in de eerste helft van dit jaar een netto verlies van 15 miljoen euro. De infrastructurele projecten die het bouwbedrijf is aangegaan in Nederland zijn hier hoofdzakelijk debet aan.

Bert van der Els, voorzitter Raad van Bestuur/CEO Heijmans licht toe: “De woningmarkt trekt aan en dat zien we terug in de omzet en het resultaat van Vastgoed en Woningbouw. Met onze expertise in woonconcepten, binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie staan we goed gesteld om de kansen in het segment Wonen de komende tijd te verzilveren. Het Heijmans Woon Concept, het Wijnhavenkwartier in Den Haag, Het Timmerhuis en de Fenixloodsen in Rotterdam, de transformatie van de voormalige Parooltoren en het Trouwgebouw in Amsterdam zijn slechts enkele aansprekende voorbeelden hiervan. Toch zitten we nog in de staart van de crisis en laat het overall beeld voor Heijmans nog sterk te wensen over. Met name het resultaat van de Nederlandse infra activiteiten blijft meer achter dan we eerder aannamen. Aangekondigde maatregelen zijn geïmplementeerd maar effecten hiervan zijn nu financieel nog niet zichtbaar. Ook weegt het verbeterde margepotentieel van nieuw verworven projecten en service-activiteiten niet op tegen magercondities van langlopende projecten die nog niet zijn afgerond. In een turbulente markt opereert Heijmans met een solide solvabiliteit en binnende kaders zoals afgesproken met financiers. Het is duidelijk dat de operationele resultaten moeten verbeteren. Dit heeft de hoogste prioriteit waarbij ik er alle vertrouwen in heb dat dit in het tweedehalfjaar zichtbaar gaan worden.”

  

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties