header

donderdag, 20 augustus 2015 10:50

'Partijen moeten portemonnee trekken voor Bouwcampus'

“De Bouwcampus kan alleen iets worden als de overheid en de markt de portemonnee trekken.” Dat zegt ‘mister herbestemming’ Gerben van Dijk in een interview met Cobouw.

Van Dijk nam vorige week afscheid van de Bouwcampus. Begin september begint hij als directeur netwerkplatform bij Vastgoedjournaal. Over zijn vertrek wil hij niet al te veel kwijt, maar de scherpe denker met duizenden volgers op het sociale medium Twitter is wel kritisch over de Bouwcampus. Niet zozeer over de ambitie, wel over de middelen. “In feite moet het bestuur het doen met een schijntje. Maar als de sector echt vooruit wil en collectief aan innovatie wil werken, dan moet gewoon de portemonnee getrokken worden door meerdere partijen. Overheid en bedrijfsleven kunnen creëren en co-creëren wat ze willen. Het kan niet van de lucht, hè?”

Zomergast
De veertigjarige transformatiekenner meent dat innovatie in Nederland is gebaat bij een overheid die ook kennis in huis heeft. In dat kader sluit hij zich aan bij het statement dat landschapsarchitect Adriaan Geuze zondag bij het televisieprogramma Zomergasten maakte: “Hij heeft een verlangen naar hoe het vroeger was, naar de verhouding tussen de overheid en de markt. Ondanks het feit dat de overheid toen nog het roer in handen had, was er, met als mooiste voorbeeld de Deltawerken, wel een enorm goed innovatieklimaat. Dat was de laatste keer dat het heel erg goed ging. Ik hoop dat het bestuur van de Bouwcampus ook naar deze aflevering heeft gekeken.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties