header

maandag, 07 september 2015 12:18

Internationale nominatie voor Sluiskiltunnel

De Sluiskiltunnel in Terneuzen is genomineerd voor de NCE Tunnelling & Underground Space Award 2015. Deze internationale bouwprijs onderscheidt projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan innovaties in de tunnelbouw. De Sluiskiltunnel is genomineerd in de categorieën Global Tunnelling Project of the Year (tot $ 500 miljoen) en Tunnelling Team of the Year. De winnaars worden donderdag 3 december 2015 tijdens een bijeenkomst in Londen bekendgemaakt.
Opdrachtgever BV KKS en bouwcombinatie BAM-TBI leverden met de bouw een uitzonderlijke prestatie door de Sluiskiltunnel vijf weken eerder dan gepland op te leveren ‒ binnen budget, zonder claims of restpunten en met uitstekende kwaliteits- en veiligheidsresultaten.
Uit een onafhankelijk onderzoek door het Nederlands Kenniscentrum voor Ondergronds Bouwen (COB) bleek dat dit in belangrijke mate is te danken aan de goede samenwerking tussen opdrachtgever en bouwcombinatie.
De Sluiskiltunnel is een belangrijke aanwinst voor de regio. Voorheen was er een draaibrug over het Kanaal Gent-Terneuzen die dagelijks 23 keer openging; in totaal nam dat vijf uur in beslag. Dat leverde voor de regio veel economische schade op, Volgens berekeningen circa 10 miljoen euro per jaar. De in mei 2015 opgeleverde tunnel is een belangrijke economische impuls die de regio volgens verwachting circa 10 miljoen euro oplevert. De tunnel bevordert daarnaast in hoge mate de verkeersveiligheid.
Overige genomineerden in de categorie Global Best Tunnelling Project of the Year zijn de Conwy tunnel in Wales en de metroverbinding tussen Bondstreet en Bakerstreet in Londen.
(Bron: BAM Infra)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties