header

woensdag, 09 september 2015 10:10

Belangrijke mijlpalen behaald bij aanleg Gemini Windpark

De twee Offshore High Voltage Stations (OHVS platforms) zijn succesvol geïnstalleerd in het Gemini windpark, dat gebouwd wordt op 85 kilometer ten noorden van de Groningse kust. Ook zijn inmiddels 80 fundaties voor de windmolens geplaatst. De aanleg van het windpark ligt hiermee op schema.

“De plaatsing van de OHVS platforms markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van ons windpark”, vertelt Matthias Haag, ceo van Gemini. “Hiermee, samen met de bijna voltooide exportkabel installatie zijn we binnenkort in staat om de verbinding met het TenneT hoogspanningsnet tot stand te brengen.”

Bouw en transport
Beide OHVS platforms zijn van de bouwplaats in Hoboken (bij Antwerpen) naar Eemshaven vervoerd. Vanaf daar zijn de 2.000 ton wegende OHVS platforms vervolgens geplaatst op de definitieve plek in het offshore windpark. Eenmaal geplaatst, worden de OHVS platforms door middel van elektriciteitskabels verbonden met het land.
De bouw van het windmolenpark is in volle gang; Van Oord’s installatieschip Aeolus en de Pacific Osprey van Swire Blue Ocean installeren dit jaar de in totaal 150 funderingen voor het project. Daarnaast wordt in deze periode gewerkt aan het leggen van de kabels die de turbines met de OHVS platforms verbinden. De Siemens 4.0MW windturbines worden gedurende 2016 geplaatst, waarna de eerste stroom de vaste wal zal bereiken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties