header

donderdag, 10 september 2015 14:29

Advies Wijziging van de Telecommunicatiewet

De Afdeling advisering van de Raad van State heeft advies uitgebracht over het wetsvoorstel dat de Telecommunicatiewet wijzigt. Het wetsvoorstel is op 2 september 2015 bij de Tweede Kamer ingediend. Daarmee is ook het advies van de Afdeling advisering openbaar geworden.
Over de kabels van telecombedrijven zegt het wetsvoorstel: dat grondeigenaren de overal in Nederland liggende kabels ongehinderd moeten laten liggen. Echter, als de eigenaar of rechthebbende van openbare grond gebouwen wil plaatsen of een weg, spoorweg of dijk wil aanleggen, dan kan hij aan het telecombedrijf vragen om in de weg liggende kabels te verplaatsen. Het telecombedrijf is verplicht dat dan op eigen kosten te doen.
Bij grote openbare werken schiet de bestaande regeling tekort, omdat bij zulke projecten verschillende gemeenten, provincies of waterschappen rechthebbenden zijn en het niet goed mogelijk is één partij namens hen allen te laten optreden. Daarom wordt het recht om verplaatsing van de kabels te vragen nu verruimd.
De afdeling advisering constateert dat het wetsvoorstel twee manieren bevat om dit ene probleem op te lossen. De oplossing lijkt daarmee ruimer te zijn dan het probleem. Zij adviseert na te gaan of de verruiming van het verplaatsingsrecht niet kan worden toegespitst op de soorten grote projecten waarvoor het probleem moet worden opgelost.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties