header

donderdag, 17 september 2015 16:26

Bekistingoplossing van NOE voor 315 m lange onderdoorgang

Om het centrum van Oudenbosch te ontlasten van drukke verkeersstromen, wordt een rondweg rondom de kern van de Noord-Brabantse gemeente aangelegd. Onderdeel van de rondweg is een nieuwe onderdoorgang onder het spoor; een tunnelbak waarmee auto- en treinverkeer veilig en duurzaam van elkaar worden gescheiden. Voor de bouw van de verdiepte tunnelbak ontwikkelde NOE-Bekistingtechniek samen met Ippel Civiele Betonbouw een opvallende samengestelde bekisting waarop op elke hoogte veilig kan worden gewerkt.

Het project bestaat uit twee delen, het bouwen van een spoortunnel en het aanleggen van een weg, inclusief drie rotondes. Ongeveer halverwege het traject gaat de weg onder het spoor door. Ippel Civiele Betonbouw leverde hier al eerder een behoorlijke prestatie door in één buitendienststelling het spoordek in te rijden en het spoor opnieuw op te bouwen. Voor de onderdoorgang onder het spoor wordt door Ippel Civiele Betonbouw een 317 meter lange verdiepte tunnel gebouwd. NOE-Bekistingtechniek ontwikkelde hiervoor een samengestelde bekistingoplossing. De bekisting wordt ingezet voor het in het werk storten van de wanden van de tunnelbak en de wanden en vloeren van de bijbehorende pompkelder. De wanden van de tunnelbak - variërend in hoogte van 1 tot 6 meter - worden in 12 moten van gemiddeld 28 meter gerealiseerd.

Samengestelde kist
De samengestelde kist is opgebouwd uit NOEcombi70spanten en NOEcombi10liggers. Met Combi70-spanten van 3.000 mm kon iedere gewenste bekistinghoogte uit één stuk worden opgebouwd. De spanten zijn onderling gekoppeld met oplengribben, zodat elke gewenste hoogtemaat van de bekisting kon worden samengesteld. Op het Combi70-spant werden horizontaal stalen Combi10 liggers vastgebout. Deze ondersteunen de platen betonmultiplex die, met het oog op de Cur100 B1 oppervlakte-eis aan het beton, blind zijn geschroefd. Op deze manier zijn schotten van 3.000 x 6.000 mm en 3.000 x 3.000 mm samengesteld. De platen betonmultiplex variëren in hoogte van 1.500 mm aan weerszijden van het begin van de tunnelbak tot 6.000 mm in het midden. Bij de daadwerkelijke onderdoorgang onder het spoor is de bekisting enkelvoudig uitgevoerd tegen de aanwezige damwanden. Over de rest van het tunnelbaktraject werd gewerkt met een dubbele kist.
Met de NOEcombi70-bekisting kan op elke hoogte veilig worden gewerkt. Loopsteigerdelen kunnen op verschillende hoogtes in de spanten worden geschoven. Iedere centerpen is daardoor goed bereikbaar.

Rustig betonbeeld
Bij de NOEcombi70 staan de spanten maximaal 1.000 mm h.o.h. uit elkaar en de centerpennen maximaal 3.000 mm. Dat geeft een betonoppervlak per centerpen van 4,5 m² en daarmee een rustig betonbeeld. Het betonoppervlak is verder voorzien van cannelures die mogelijk werden door middel van geschaafde en gelakte latten die op de kist werden aangebracht. De cannelures lopen nauwkeurig verticaal en geven een bijzonder effect aan het betonbeeld van de 10 graden achteroverhellende tunnelwanden. De verschillende kisten werden in de werkplaats van NOE-Bekistingtechniek in Arkel voorgemonteerd en vervolgens naar de bouwlocatie getransporteerd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties