header

maandag, 21 september 2015 13:58

EIB steunt investeringsprogramma Vitens

De Europese Investeringsbank (EIB) en drinkwaterbedrijf Vitens hebben vanochtend een leningsovereenkomst van 150 miljoen euro getekend bij de EU-vertegenwoordiging in Den Haag.
De lening komt ten goede aan een vijfjarig investeringsprogramma van Vitens dat onder meer moderniseringen zal doorvoeren op het gebied van drinkwaterzuiveringen en drinkwaterproductielocaties. Verder zal aandacht uitgaan naar distributienetwerken, sensoren en ondersteuningsinfrastructuur zoals beveiliging en kantoren.
“Met deze investering van de EIB kunnen wij ons inzetten om het Nederlandse leidingnet toekomstbestendig te maken, en werken we aan de duurzame drinkwaterinfrastructuur van de toekomst", aldus Vitens-directielid Wolter Odding.
Vitens is actief in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel en levert aan ongeveer 5,5 miljoen zakelijke en particuliere klanten drinkwater. De moderniseringen die dankzij dit investeringsprogramma kunnen worden doorgevoerd zullen ten goede komen aan de vele klanten waaraan Vitens in Nederland jaarlijks 350 miljoen m³ water levert.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties