header

dinsdag, 22 september 2015 13:43

Noord/Zuidlijn verwijdert deze week bruggen

Het water van het Open Havenfront voor Amsterdam Centraal komt deze week grotendeels terug; de tijdelijke busbrug en brug 326 worden ontmanteld en weggetakeld. De Noord/Zuidlijn gebruikte brug 326 als werkterrein om onder meer de startschacht voor het boren en de caissons tussen CS en het Damrak te realiseren. Vanmorgen is een 200 tons-kraan van Koninklijke Saan opgebouwd die de komende dagen de betonnen balken van brug 326 op pontons zal hijsen. Ook de stalen busbrug die jarenlang toegang verleende aan de bussen op het busplatform aan de Oostkant van het station moet er deze week aan geloven. Met dit sloopwerk komt er meer water terug voor het centraal station dan vóór de aanleg van de Noord/Zuidlijn, toen brug 326 voor het autoverkeer werd gebruikt.

Tijdelijke bruggen
Deze twee bruggen zijn aangelegd vanwege de werkzaamheden van de Noord/Zuidlijn. Aangezien de afbouwfase van de Noord/Zuidlijn nu volop bezig is, zijn deze bruggen niet meer nodig en
worden ze afgebroken. De busbrug – die boven op de metrotunnel van de Oostlijn staat - is al voor de helft gesloopt. Vanaf vandaag zal ook brug 326 geleidelijk uit het Open Havenfront verdwijnen.
De 13 meter lange betonnen balken van 16,5 ton per stuk worden per boot afgevoerd naar het westelijk havengebied en daar weer gerecycled tot grondstof voor nieuw beton.
Naar verwachting zijn beide bruggen eind deze week verdwenen. Daarna moet alleen nog een stuk van het busplatform zelf worden verwijderd en zullen duikers de rest van de constructie onder water verwijderen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties