header

vrijdag, 25 september 2015 13:41

Water belangrijk thema Sustainable Development Goals

Goed waterbeheer is wereldwijd een voorwaarde voor ontwikkeling. Dat blijkt uit de belangrijke plek die mede op aangeven van Nederland ingeruimd is voor water in de Sustainable Development Goals die de Verenigde Naties vandaag vaststellen. Ook de Nederlandse waterschappen leveren een bijdrage door wereldwijd kennis en expertise te delen onder de vlag van Dutch Water Authorities.

De nieuwe doelen zijn ambitieuzer dan de voorgaande Millenium Development Goals op het gebied van water. De standaarden en dekking van drinkwatervoorziening en sanitatie zijn verhoogd. Nieuwe onderwerpen zijn integraal watermanagement en het verbeteren van de (afval)waterkwaliteit inclusief hergebruik. Onderliggend thema is de duurzame financiering van de wateropgaven.

Nummer 1
Nederlands Watergezant Henk Ovink is in New York bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties: "Watercrises staan op nummer 1 volgens de risicoanalyse van het World Economic Forum. Water is wereldwijd de verbindende opgave. Van de huidige natuurrampen wereldwijd is 90 procent watergerelateerd. Nederland heeft al eeuwenlang het primaat op integraal watermanagement. Door op een slimme manier risico's en onzekerheden te managen zijn we groot geworden. De Nederlandse watersector kan haar internationale activiteiten verveelvoudigen en zo de wereld verbeteren, en kwalitatief, economisch en ecologisch versterken. Water governance is een vaste kern van onze aanpak en ontstaan vanuit de waterdemocratie, met onze waterschappen in de 12e eeuw. Nog steeds maken de waterschappen een sterk en vast onderdeel uit van de manier waarop we met alle overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen elke dag innoveren en werken aan een veilig en mooi Nederland."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties