header

dinsdag, 29 september 2015 11:48

Europese instelling naar Leeuwarden

De officiële opening op 28 september van het nieuwe WaterCampus-gebouw aan de Oostergoweg in Leeuwarden markeert tevens de komst van het European Water Stewardship naar Leeuwarden, dat gevestigd is op de derde verdieping van dit nieuwe gebouw.

De Europese instelling, oorspronkelijk gevestigd in Brussel certificeert organisaties die duurzaam omgaan met water. Het EWS keurmerk, dat al wordt gevoerd door grote merken als Coca Cola, BASF, Bayer, Chaudfontaine en Spa, beoogt vanuit de WaterCampus in Leeuwarden verder uit te groeien tot een vooraanstaand Europees keurmerk.

Enthousiast
Tom Vereijken, directeur van het European Water Stewardship is enthousiast: “EWS is ontwikkeld in Brussel, in nauwe samenwerking met de Europese Commissie en watergebruikers. Het systeem lokt innovatie uit, en heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen, dus we willen groeien. Leeuwarden is voor ons de ideale plaats om ons Europees netwerk van implementatie-partners en control-bodies (zoals Lloyds, TUV, Veritas, Control Union) te vergroten. De dynamiek van de WaterCampus, dicht bij innovatie, onderzoek en bedrijfsleven zijn ideale randvoorwaarden voor snelle ontwikkeling. De support van de Gemeente Leeuwarden, Wetsus en het Doe-fonds was daarbij een doorslaggevende factor voor de keus op Leeuwarden, voor Berlijn, München en Dublin.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties