header

donderdag, 01 oktober 2015 10:49

Grontmij definitief onderdeel van Sweco

Sweco maakte op 1 juni 2015 het voornemen bekend om Grontmij over te nemen. Op 25 september 2015 is aangekondigd dat het bod gestand werd gedaan. Nu kan de integratie van de twee bedrijven beginnen. Het startpunt om het leidende advies- en ingenieursbureau van Europa te vormen.

”Als gevolg van deze stap, bekleden wij een leidende positie in Europa. We spelen nu een prominentere rol in het plannen en ontwerpen van de samenleving en steden van de toekomst”, zegt Tomas Carlsson, president en ceo van Sweco. In de nieuwe organisatie zijn circa 14.500 experts in dienst, verspreid over vijftien landen in Europa. ”Sweco en Grontmij vullen elkaar perfect aan. Beide bedrijven staan bekend om hun sterke klantgerichtheid en bewezen expertise. Geografisch gezien zijn wij actief in verschillende markten en dit vormt een cruciale basis voor verdere groeimogelijkheden”, vervolgt Carlsson.

Omzet verdubbeld
Sweco heeft de afgelopen tien jaar circa 100 acquisities afgerond en heeft, gemiddeld, de omzet elke vijf jaar verdubbeld. Uitgangspunt van de acquisitiestrategie van Sweco is de doelstelling om voor elk project de juiste expertise te kunnen bieden. “In Nederland betekent dit dat onze klanten met lokale deskundigen blijven werken”, zegt Ton de Jong, directeur van Grontmij Nederland. "Experts met een grondige kennis van de organisatie van de klant. Wij weten wat onze klanten nodig hebben om hun ambities waar te maken. De omvang, stabiliteit en aanvulling in expertise van Sweco zal ons aanbod nog verder versterken en biedt nieuwe kansen voor de toekomst. Voorlopig blijven wij op de Nederlandse markt onder de naam Grontmij actief. In de loop van 2016 zal onze merknaam in Nederland veranderen in Sweco. De naam Grontmij zal dan verdwijnen.”

Aandelen
Tot 9 oktober is een na-aanmeldingstermijn van toepassing, om de resterende aandeelhouders van Grontmij de gelegenheid te geven om hun aandelen aan te bieden. Voor meer informatie over het bod en de betreffende beperkingen, zie de website: www.swecogroup.com/grontmijoffer.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties