header

donderdag, 01 oktober 2015 10:55

Nieuw dossier over verandering klimaat op Groen Kennisnet

Het wordt warmer en natter in Nederland. Wereldwijd verandert het klimaat. Er zijn duizenden onderzoekspublicaties over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Je vindt een selectie van deze publicaties in een nieuw dossier op Groen Kennisnet.

Voor het samenstellen van het dossier werkte Groen Kennisnet samen met de onderzoeksprogramma’s naar klimaatverandering, Kennis voor Klimaat (KvK) en Klimaat voor Ruimte (KvR). Alle publicaties van deze onderzoekprogramma’s zijn opgenomen in een database van Wageningen UR Library. In het nieuwe dossier is ook doorgelinkt naar de rubriek scholierendossier van het onderzoeksprogramma 'Klimaat voor Ruimte'. In deze rubriek is informatie en documentatie beschikbaar voor scholieren die een werkstuk willen maken over de werking van het klimaat en het onderzoek naar klimaatverandering. De rubriek bestaat uit een wegwijzer, achtergrondinformatie over het klimaat en verwijzingen naar andere websites.

Thema's
Het nieuwe Groen Kennisnet-dossier Klimaatverandering bevat een selectie publicaties over onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Het betreft onder andere boeken, brochures, wetenschappelijke artikelen en presentaties. De selectie is geordend in negen thema's: waterveiligheid, zoetwater, platteland, stadsklimaat, infrastructuur, projecties en klimaatscenario's, governance en adaptie, instrumenten voor klimaatbeleid en mitigatie. Elk thema wordt geïntroduceerd met een video. Via links zijn ook de niet in deze selectie opgenomen publicaties per thema te vinden.

Kenniscollectie voedsel en groen
Groen Kennisnet (www.groenkennisnet.nl) bevordert en faciliteert kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen voor groen onderwijs en voor innovatief vakmanschap. De Groen Kennisnet-collectie is met bijna een half miljoen items de grootste Nederlandstalige kennisbank voor het groene domein. Deze kennisbronnen kunnen worden opgevraagd via de kennisbank van Groen Kennisnet en worden ook ontsloten via thematische kennisportalen en dossiers over specifieke onderwerpen. Op dit moment zijn er ruim 120 dossiers. Met de vernieuwde site die op 21 april werd gelanceerd, zijn de opzet en het design van www.groenkennisnet.nl sterk verbeterd. De update van de Groen Kennisnet App maakt deze vernieuwde kennisbank nu ook toegankelijk voor smartphones en tablets. Je vindt de Groen Kennisnet App in de Appstore voor iOS en in Google Play voor Android.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties