header

vrijdag, 09 oktober 2015 08:50

Duizend bommen en granaten!

Bij de sanering van het Kanaal door Walcheren is veel meer munitie en puin gevonden dan verwacht. De meeste explosieven komen waarschijnlijk uit een munitieschip van de Duitsers dat door de geallieerden in 1944 tot zinken werd gebracht. Marian Moelker, omgevingsmanager (ZD), vertelt over de sanering en het ruimen van de explosieven.

Volgens Moelker is er tot nu toe 60 kilo explosieven en 1000 kilo puin uit het kanaal opgevist. "Het gaat om verschillende soorten kleinere explosieven", vertelt ze, "zoals handgranaten, mortierbrisantgranaten, kogels en delen van geweren. Bij de vondst van explosieven worden de politie, betreffende gemeente en de EOD (de Explosieven Opruimingsdienst) gewaarschuwd. Zodra 10 kilo is bovengehaald, haalt de EOD de explosieven op en laat ze gecontroleerd springen."

Koperverontreiniging
Aanleiding voor de sanering van het Kanaal door Walcheren is een koperverontreiniging. Deze vervuiling komt van de voormalige Vitrite-fabriek die in de jaren ‘40 en ‘50 van de vorige eeuw volgens vergunning proceswater heeft geloosd op het kanaal. De sanering moet de verspreiding van koper naar het oppervlaktewater en naar relatief schonere delen tegengaan. Doel hiervan is om de waterkwaliteit te verbeteren waar het ecosysteem in het hele Kanaal van zal profiteren.

Tijdelijke onderbreking
Na de vondst van explosieven is het project in 2012 stilgelegd. In 2014 zijn de saneringswerkzaamheden weer gestart. Moelker: "In de tussenliggende tijd is een plan van aanpak opgesteld. Eerst is door middel van detectie en met duikers naar grotere explosieven gezocht. Deze zijn gelukkig niet aangetroffen. Daarnaast is door Boskalis, die de baggerwerkzaamheden uitvoert, speciaal materieel ontwikkeld, de UXO-catcher (Unexploded ordnance catcher), die kleinere explosieven op een veilige manier naar boven kan halen."

De UXO-catcher
De UXO-catcher is een speciaal ontworpen, beveiligde container waarmee ander materiaal, zoals puin of metaal, gelijktijdig met de baggerspecie uit het water gehaald kan worden. Per één kubieke meter slib wordt ongeveer 140 kg puin aangetroffen. Daar kunnen mogelijk explosieven tussen zitten.
Maar hoe gaat het ophalen van explosieven precies in zijn werk? Moelker: "De baggerspecie wordt onder water, met behulp van een lift, in de container gebracht. Hier worden het slib en de ijzerhoudende objecten door een zeef gescheiden. Het slib gaat via een leiding naar de beunbakken langs het kanaal. De ijzerhoudende objecten blijven achter in de beveiligde container.
Boskalis heeft een bedrijf ingehuurd dat gespecialiseerd is in het onderzoeken van Conventionele Explosieven en die het baggeren begeleidt. Medewerkers van dit bedrijf zitten op de UXO-catcher. De objecten die zijn achtergebleven op de zeef, worden door deze CE-specialisten gecontroleerd. Het afvoeren en gecontroleerd laten springen doet de EOD."

Vervuild slib
Het met koper vervuild slib uit het kanaal wordt in beunbakken gestort. Tijdens de nacht zinkt de baggerspecie naar de bodem van de bak. Het water dat erop komt te staan, krijgt een behandeling met een speciale stof die de overgebleven slibdeeltjes in het water aan elkaar verbindt. Deze verzwaarde deeltjes zinken ook naar de bodem in de beunbak. Pas als het water helder genoeg is, wordt het op het kanaal geloosd. Het slib wordt vervolgens overgeslagen in een schip dat het vervoert naar het Baggerspeciedepot Hollandsch Diep, dat speciaal is ingericht voor de opslag van verontreinigde bagger.
"Inmiddels is begin september de laatste fase van de sanering gestart en wordt er weer in de haven van Middelburg gebaggerd. De werkzaamheden waren per 1 mei gestopt omdat het recreatieseizoen toen begon. Nu zijn we weer van start gegaan en is het project eind oktober klaar", aldus Moelker.

Meer informatie
Benieuwd naar de vondsten en de werkzaamheden? Kijk dan op de Facebookpagina van het project en op rws.nl.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties