header

vrijdag, 23 oktober 2015 15:22

Heijmans en Philips geselecteerd voor project

De gemeente Eindhoven heeft Heijmans en Philips samen geselecteerd om het project Roadmap Stedelijke verlichting Eindhoven 2030 verder uit te werken. De opdracht omvat de ontwikkeling van innovatieve lichttoepassingen in de openbare ruimte, als ook onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente. Het project heeft een looptijd van minimaal vijf jaar en kan daarna met tien jaar verlengd worden. De startwaarde van het contract bedraagt enkele miljoenen, met een potentieel van tientallen miljoenen euro's.

De gemeente selecteerde Heijmans en Philips op basis van Best Value Procurement (BVP). Uitgangspunt daarbij is: de meeste waarde voor het beschikbare budget van de opdrachtgever. Heijmans en Philips hebben zich daarbij onderscheiden op de criteria: duurzaamheid, innovatie, samenwerking met inwoners, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, en door hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-armaturen.
Met het project wil de gemeente verlichting in de openbare ruimte op een vernieuwende wijze inzetten, zodat deze bijdraagt aan de kwaliteit van leven in de stad. Tijdens de aanbesteding en selectie toonden Heijmans en Philips het beste aan hoe zij de stad in de komende jaren als proeftuin willen inrichten voor ontwikkeling van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte en ook hoe zij onderhoud en beheer van de openbare verlichting efficient willen aanpakken. Op termijn kunnen aan het lichtsysteem nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.
De komende weken gaan beide partijen in nauwe samenwerking met de gemeente de pre-awardfase in en zal het projectvoorstel verder worden uitgewerkt. Vervolgens zal de gemeente het project half december definitief gunnen. Het project start op 1 januari 2016.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties