header

maandag, 26 oktober 2015 16:23

Samenwerking digitalStrom met elektrotechnische groothandel

In Nederland zijn digitalisering en connectiviteit voor veel mensen onderdeel van het dagelijks leven. Het onlangs gepubliceerde rapport van Telecompaper wijst op de stijgende vraag naar smartproducten en smarthomes in Nederland. Het aantal consumenten die verwachten binnen het jaar één of meer smartapparaten te kopen verdrievoudigt. Sinds de introductie op de Nederlandse markt is digitalStrom strategische partnerships gestart. Vandaag kondigt het smarthomebedrijf een samenwerking aan met Oosterberg, elektrotechnische groothandel met meer dan twintig vestigingen door heel Nederland. Samen met Oosterberg speelt digitalStrom in op de groeiende vraag.

Marco Weg, gebouwautomatiseringsspecialist van Oosterberg, geeft aan: "De Nederlandse markt vraagt ons als groothandel om oplossingen voor smart living. Voor nieuwe gebouwen, maar vooral voor retrofitting in bestaande woningen. Wij krijgen vragen over totale oplossingen voor het hele spectrum van de smarthome, waardoor alle apparaten in een huis met elkaar verbonden worden. Met digitalStrom spelen we in op de toenemende vraag en bieden wij een betrouwbare en innovatieve oplossing aan voor installateurs en daarmee ook voor de eindgebruiker."

Martin Vesper, van digitalStrom AG, legt uit: "Het verschil tussen een 'normaal' huis en een smarthome is dat alle toepassingen aangestuurd worden via software. Dat is het belangrijkste voordeel van een smarthome: het maakt flexibiliteit mogelijk. De smarthome kan persoonlijke wensen en toepassingen op elk moment wijzigen. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden die een smarthome biedt. We zijn erg blij dat we met onze nieuwe partner Oosterberg kunnen inspelen op de vraag van onze Nederlandse klanten."

digitalStrom breidt sinds haar officiële start in Nederland met verschillende partijen hun zaken uit waaronder Copaco, Viertron en ElektroStyling. De reden voor het succes volgens het smarthomebedrijf ligt in het feit dat mensen op zoek zijn naar meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie, die door smarthome bedrijven zoals digitalStrom geleverd wordt. Tegelijkertijd willen mensen dat hun huis op elk moment bij hun persoonlijke behoeftes past - vooral als ze ouder zijn. digitalStrom biedt een infrastructuur voor het huis, waardoor zowel elektrische als breedbandapparaten worden verbonden. Het systeem verbindt apparaten via het elektriciteitsnet en is aantrekkelijk voor zowel nieuwe als bestaande woningen – er hoeft namelijk geen grote verbouwing plaats te vinden. De elektriciens hebben ook een voordeel, zij draaien een hogere omzet vanwege de langetermijnrelatie die zij met hun smarthome klanten aangaan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties