header

vrijdag, 06 november 2015 08:40

Oprichting Dijk Monitoring Nederland

Arcadis en InTechDike Security Systems bundelen hun krachten in de nieuwe onderneming Dijk Monitoring Nederland. Een overeenkomst hierover is recentelijk getekend. Dat maakten Arcadis en InTechDike Security gisteren bekend, zonder financiële details te noemen.

Dijk Monitoring Nederland ondersteunt en adviseert beheerders met informatie over het gedrag van waterkeringen. InTechDyke Security Systems is gespecialiseerd in het meten en verzamelen van actuele data over het gedrag van waterkeringen onder uiteenlopende omstandigheden. Hiervoor gebruikt het bedrijf diverse innovatieve monitoringstechnieken, zoals infrarood sensoren, deformatiemetingen op basis van satellietbeelden, multispectraal metingen, grondradar, EM metingen, stereofotografie, 3D-laserscanning en in-situmetingen.

Belangrijke informatie
Dijk Monitoring Nederland combineert de inzet van deze nieuwere meettechnieken met bestaande technieken met als doelstelling om deze data te combineren en te verwerken tot belangrijke informatie voor beheerders van waterkeringen. Zo moeten mogelijke problemen al in een vroeg stadium worden voorkomen. Denk daarbij aan het opsporen van kwelsituaties die kunnen leiden tot piping. Samen met de diepgaande kennis en ervaring van Arcadis op het gebied van waterveiligheid, normeringen en toetsingen, geotechniek/waterbouw en integraal ontwerp van waterkeringen, levert Dijk Monitoring Nederland nieuwe informatie voor betere advisering voor alle beheerders van waterkeringen. Het bedrijf gaat deze techniek ook internationaal uitrollen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties