header

maandag, 09 november 2015 15:50

Datingsite voor de ingenieursbranche

De nieuwe start-up VIAD biedt de oplossing voor de veranderende ingenieursmarkt. VIAD brengt freelancers en opdrachtgevers bij elkaar en zorgt zo voor de perfecte match tussen mensen en projecten. Zie het als een soort datingsite voor de ingenieursbranche. Freelancers schrijven zich in op de site en kunnen zo gevonden worden door opdrachtgevers. Zo creëert VIAD een flexibele schil.

Disruptief businessmodel
In tegenstelling tot de traditionele detacheringsbureaus werkt VIAD met transparante abonnementen. Dit betekent dat er geen opslagen op uurtarieven gezet worden. Hierdoor blijft er een eerlijk tarief over voor de professionals en de opdrachtgevers. Het contact tussen beide partijen vindt rechtstreeks plaats zonder tussenkomst van VIAD. De inzet van detacheringsbureaus wordt hierdoor overbodig.
Als gevolg van de veranderende arbeidsmarkt hebben ingenieursbureaus het steeds moeilijker om al hun vaste medewerkers en specialisten aan het werk te houden. Het werk biedt zich aan in pieken en dalen. Tegelijkertijd komen er steeds meer freelancers in de ingenieursbranche, zoals freelance specialisten, adviseurs en projectmanagers. Deze freelancers hebben inmiddels al een marktaandeel van 12 procent.
Voor freelancers is VIAD de perfecte plek om met een eigen profiel aan opdrachtgevers te laten zien wat ze te bieden hebben, zo stellen de initiatiefnemers. De ambitie is om een landelijk platform te creëren waar alle ingenieurs van Nederland bij zijn aangesloten. Hierdoor krijgt iedere opdracht de beste professionals en iedere professional de leukste klussen. Om kwaliteit, ervaring en klantgerichtheid te kunnen garanderen is het VIAD-keurmerk ontwikkeld. Dat betekent kwaliteit voor een eerlijk tarief.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties