header

dinsdag, 01 december 2015 11:11

Boek met vijftig lef-tips

Met de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Awards zijn de afgelopen vijf jaar technische bedrijven in het zonnetje gezet, die werk maken van meer vrouwen in de techniek. Bedrijven die laten zien dat meiden enthousiasmeren voor techniek en technische vakvrouwen werven en behouden mogelijk is.

Deze bedrijven hadden het lef om kritisch naar hun eigen manier van werven te kijken en zich af te vragen hoe ze meer technische vrouwen kunnen binnenhalen. En het lef om vervolgens maatregelen te nemen – soms hele simpele, soms on-orthodoxe – om deze vrouwen ook binnen te houden. Hun goede tips en ideeën hebben geleid tot dit boekje met vijftig lef-tips van en voor technische bedrijven.

De tips (verdeeld over vijf hoofdstukken) zijn afkomstig van technische bedrijven in alle soorten en maten: van kleine bedrijven tot multinationals. Zij delen hun ervaringen en geven praktische tips. Annemarie Jorritsma, Andrea Kaim, Chris van Bokkum, Doekle Terpstra, Naomi Ellemers, Danny Hollestelle en Sjiera de Vries zijn voor dit boek geïnterviewd. Uiteraard zijn ook hun LEF-tips opgetekend.

Bedrijven die meewerkten aan ‘Meer vrouwen in de techniek. Zo doe je dat!’:
Apeldoorn Flexible Packaging, Apparatenfabriek ARA, AP Nederland, Aquarius Sanitair, Argowil,
BP Raffinaderij, Croon Elektrotechniek, De Groot Installatiegroep, De Voogt Naval Architects, De Vries Scheepsbouw Makkum, DSM, Dow Benelux, Fokker Elmo, Fokker Landing Gear, Heijligers Installaties
Heijmans, Koninklijke Hollestelle Groep, Nijdra Group, Shell, Tata Steel, Teledyna Dalsa, Thales Nederland en Vos Techniek.

Het boekje kunt u (gratis) aanvragen of downloaden via www.techniektalent.nu/femmetechboek.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties