header

woensdag, 02 december 2015 16:36

Samenwerkingsovereenkomsten getekend voor Spanje, Portugal en Zuid-Afrika

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV heeft samenwerkingsovereenkomsten voor de baanbrekende Nereda-technologie voor afvalwaterzuivering afgesloten met ACCIONA Agua voor Spanje en Portugal, en met WEC Projects voor Zuid-Afrika. De overeenkomst met WEC Projects werd half november 2015 getekend in Johannesburg, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en de Zuid-Afrikaanse minister van Small Business Development mevrouw Lindiwe Zulu. De overeenkomst met ACCIONA Agua werd op 30 november ondertekend in Madrid.

Nereda is een innovatieve technologie voor afvalwaterzuivering die in zowel nieuwe als bestaande installaties kan worden gebruikt. De implementatie van Nereda in bestaande zuiveringen om capaciteit en prestaties te verbeteren, biedt een uitstekende oplossing voor verouderde constructies, aangescherpte zuiveringseisen of installaties met een hoog energieverbruik. "Omdat de voetafdruk van installaties gelijk blijft en de bestaande gebouwen worden hergebruikt, is Nereda voor ACCIONA Agua op dit moment de beste oplossing. Ook voor nieuwe installaties zijn deze voordelen een belangrijke reden om voor Nereda te kiezen”, aldus Alejandro Zarzuela, Technical and Technology Innovation Director bij ACCIONA Agua.
Karl Juncker, Managing Director bij WEC Projects: "Nereda is kosteneffectief en duurzaam, heeft een klein grondoppervlak nodig en is eenvoudig te bedienen. Dankzij deze eigenschappen is Nereda ideaal voor de Zuid-Afrikaanse afvalwaterzuiveringsmarkt. We hebben innovatie nodig om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar ons land voor staat op het gebied van afvalwaterzuivering. Nereda biedt die innovatie. WEC Projects neemt samen met Nereda enthousiast het voortouw. Deze overeenkomst is niet alleen een belangrijke mijlpaal in het bestaan van WEC Projects, maar ook een significante stap vooruit voor de afvalwaterzuiveringsbranche in Zuid-Afrika." Royal HaskoningDHV en WEC werken al samen om de Nereda-technologie toe te passen op de afvalwaterzuivering van Hartebeestfontein. Na Wemmershoek en Gansbaai wordt dit de derde Nereda-installatie in Zuid-Afrika.
René Noppeney, Global Director Water Products & Innovation bij Royal HaskoningDHV: "De vraag naar Nereda-technologie groeit wereldwijd gestaag, met 17 nieuwe projecten in de afgelopen drie jaar. Deze overeenkomsten zullen de afvalwatermarkt in Zuid-Afrika, Spanje en Portugal veranderen. We zijn erg blij dat ACCIONA en WEC nu deel gaan uitmaken van het wereldwijde netwerk van Nereda-partners. Het is geweldig dat ze voor onze innovatieve Nereda-technologie hebben gekozen. Voor ons is dit een mooie stap vooruit na de succesvolle introductie van onze technologie in Australië, Brazilië, Groot-Brittannië, Ierland, India, Nederland, Polen en Zwitserland.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties