header

maandag, 14 december 2015 10:26

Apeldoorn realiseert groenste fietspad van Nederland

Gemeente Apeldoorn heeft het groenste fietspad van Nederland gerealiseerd. Het fietspad is negen kilometer lang en is het eerste in Nederland waarin op grote schaal een CO2-arm betonmengsel is toegepast. Levernacier Bruil heeft ruim 3000 kubieke meter beton met een lage CO2-uitstoot geleverd voor het fietspad.

Door de toepassing van CO2 arme betonmortel kon invulling worden gegeven aan de duurzame ambitie van de gemeente Apeldoorn. Door het vervangen van cement voor een bindmiddel met een hoog percentage betongranulaat was het mogelijk om een betonmortel te verwerken zonder verlies van kwaliteit en levensduur. Dit levert een besparing op van ruim 44 procent CO2-uitstoot t.o.v. een standaard betonmengsel met 100 procent cement en primaire grondstoffen.

Ter referentie: een gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 23 ton CO2 uit. 8 ton CO2 direct door energie in huis en vervoer. Daarbovenop komt nog eens 15 ton aan indirecte CO2-uitstoot voor onder meer voeding en kleding. De besparing door de gemeente Apeldoorn staat gelijk aan de uitstoot van 18 huishoudens.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties