header

dinsdag, 15 december 2015 11:06

'Beaver deceiver' moet waterpeil Oeffeltse Raam regelen

Een zogenaamde 'beaver deceiver', de buis door een beverdam, moet ervoor zorgen dat het waterpeil in de Oeffeltse Raam niet verder stijgt. Doordat een bever de dam bouwde in de Raam steeg het waterniveau met 40 centimeter.  Naast de 'beaver deceiver legde het waterschap Aa en Maas een geul naast de Oeffeltse Raam aan.

De ‘beaver deceiver’ moet ervoor zorgen dat de beverdam de doorstroming van water niet belemmert. Bestuurder William de Kleijn: “Het water staat nu zo hoog dat onze onderhoudsmedewerkers iedere dag het waterpeil controleren. De poel, grenzend aan de Oeffeltse Raam, is al mee gaan stromen. Dat staan we nu toe. We willen wel naar structurele maatregelen die recht doen aan onze verantwoordelijkheid voor het peilbeheer.”

Beverprotocol
“Waterschap Aa en Maas heeft samen met de andere Brabantse waterschappen en in overleg met de provincie Noord-Brabant een beverprotocol opgesteld. In dit protocol staat beschreven welk afwegingskader het waterschap hanteert en wat de handelswijze is bij ingrijpen op locaties met bevers. Het doel van het protocol is om zorgvuldig en transparant te kunnen werken conform de Flora- en faunawet”, aldus William de Kleijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties