header

vrijdag, 08 januari 2016 12:00

Bouwcampus Delft: De Volgende Verdieping

De officiële lancering van De Bouwcampus vindt plaats op woensdag 13 januari 2016 onder het thema De Volgende Verdieping. Tijdens de lancering wordt onder andere de schijnwerpers gericht op de Themakaart Bouw, ontwikkeld vanuit de Nationale Wetenschapsagenda, en de marktvisie Infrastructurele Werken met de daarbij behorende Leidende Principes.

De Bouwcampusis is de plek waar partijen uit de gehele bouwsector elkaar ontmoeten om vanuit verschillende perspectieven naar cruciale vraagstukken te kijken. Denk daarbij aan de veranderingen in de maatschappij vanwege vergrijzing, verstedelijking en verduurzaming. Op dit moment zijn al meer dan 120 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstituten aan De Bouwcampus verbonden en telt zij 11 'vaste bewoners' die allen ondersteunend zijn aan de sector, zoals SBRCURnet, Building Changes en PAO Management en Techniek.

2.500 miljard euro
Al onze woningen en gebouwen samen zijn 2.500 miljard euro waard. Daar is de water, bodem en infrastructuur nog niet eens in meegenomen. Dat is genoeg reden om na te denken over de herinrichting en de bestendigheid ervan. In plaats van te kijken naar oude gewoontes, oude processen en oude manieren van samenwerken, wordt op De Bouwcampus in co-creatie en in open discussies gewerkt, zodat opdrachtgevers hun vragen uiteindelijk scherper kunnen stellen. De Bouwcampus biedt partijen daarmee de ruimte om samen te experimenteren en op andere manieren de maatschappelijke vraagstukken te benaderen.

Aan de tekentafel
Betrokken partijen worden op De Bouwcampus gestimuleerd om hun expertise, creativiteit, netwerk en faciliteiten te delen. Daardoor inspireren zij elkaar om sneller, kwalitatiever en goedkoper te innoveren. Alle partijen uit de bouwketen inclusief de eindgebruiker zitten aan de tekentafel. Samen wordt de vernieuwingsagenda van de bouw gevormd en wordt over de grenzen van de sector heen gekeken. Want stelt u zich eens voor dat de stuwen in de Maas die vervangen moeten worden, in de nieuwe hoedanigheid tevens energie zouden leveren? Of dat met het verduurzamen van de huidige woningvoorraad deze meteen generatiebestending wordt gemaakt?

Ruimte voor studenten
De Bouwcampus biedt ook een podium aan start-ups en geeft studenten de ruimte om parallelle trajecten uit te voeren. Zo stimuleert De Bouwcampus het doorontwikkelen van kennis. Kennis die wordt ingezet om problemen op te lossen en om concrete opdrachten uit te voeren, nu en in de toekomst. De Bouwcampus is een fysiek pand met sociale faciliteiten waar marktpartijen elkaar ontmoeten en waar kennisinstituten zich hebben gevestigd. Maar evengoed is het een virtueel netwerk: www.debouwcampus.nl. Hier worden trajecten en cases uitgediept, en worden visies geduid zodat ook hier de sector transparanter wordt gemaakt. Kortom: De Bouwcampus neemt alle betrokkenen en geïnteresseerden graag mee naar De Volgende Verdieping.
De Bouwcampus is een initiatief van Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, Rijksvastgoedbedrijf Nederland, Gemeente Rotterdam, Gemeente Delft en TU Delft. Het wordt gedragen door de overheid, kennisinstituten, studenten, start-ups en tientallen marktpartijen, zoals de Koninklijke BAM Groep, Besix, TBI Holdings en vele anderen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties