header

dinsdag, 19 januari 2016 16:19

Renovatie Amsterdamse metrostations

Zestien metrostations in Amsterdam worden gerenoveerd, waarbij station Holendrecht op 29 maart als eerste aan de beurt is. In april 2018 moet het project zijn afgerond. Doel van de renovatie is om de ruim veertig jaar oude stations klaar te stomen voor de toekomst.Group A tekende voor het ontwerp. Aannemer Hegeman+ doet de uitvoering voor 57 miljoen euro.

Licht en ruimte staan centraal bij het ontwerp van de vernieuwde stations. De liften worden deels van glas, er komen vides met daglicht, hoeken en nissen worden strak getrokken en de verlichting wordt verbeterd. Zo voelen reizigers zich straks veiliger op de stations. Daarnaast komen er extra liften, een voetgangersbrug voor overstappers op Van der Madeweg en langere perronkappen op Spaklerweg.

Metro blijft rijden
De werkzaamheden tijdens de renovatie zullen op de stations hinder met zich meebrengen. De metro blijft wel gewoon rijden. Om de stations bereikbaar te houden, wordt steeds een deel van het station aangepakt. Alleen drie stations met één toegang (Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg) gaan 6 tot 7 weken dicht. GVB zorgt dan voor vervangend busvervoer. De andere stations blijven tijdens de renovatie bereikbaar, met een paar avonden en weekenden uitgezonderd.

Na Holendrecht volgen in juni Van der Madeweg en in juli Centraal Station. Weesperplein, Gein en Diemen-Zuid sluiten de rij in april 2018. Een volledig overzicht is te vinden op de website van Metro en Tram: www.wijnemenjemee.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties