header

donderdag, 21 januari 2016 10:13

Beoordelingsplatform wil bouwsector verbeteren

Op beoordelingsplatform van de bouw Quantibus kunnen beoordelingen van bedrijven worden geplaatst en teruggevonden. Met het platform, gebaseerd op succesvolle websites als TripAdvisor en Zoover uit de reisbranche, hoopt Quantibus de kwaliteit, reputatie en efficiëntie van de gehele bouwsector verbeteren.

Quantibus is een digitale ontmoetingsplaats waar opdrachtgevers hun bouwpartners kunnen vinden en de geleverde bouwprestaties kunnen beoordelen. “Vorig jaar werd door middel van crowdfunding genoeg geld ingezameld om te kunnen starten met Quantibus", zegt initiatiefnemer Errol Ooft. Dat laat zien dat er vanuit de markt sterk behoefte is aan een dergelijk platform en daarnaast sluit het concept naadloos aan op de oproep naar meer kwaliteit en transparantie binnen de sector.” Direct na afronding van de crowdfunding is de eerste versie van het platform online gegaan en later werd Patricia Leeman gekozen als nieuwe "ceo van het platform.

Op dit moment wordt achter de schermen gewerkt aan een vernieuwde versie van de website, die in februari wordt gelanceerd. Leeman: “De huidige versie voldoet aan de basisbehoeften, er kunnen immers beoordelingen worden geplaatst, maar nu we verder zijn willen we meer.” Op een dashboard hebben geregistreerde gebruikers een centraal navigatiepaneel, dat aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren. “Geregistreerde opdrachtgevers kunnen makkelijker beoordelingen plaatsen en de gepubliceerde beoordelingen terugvinden. Bedrijven kunnen vanuit het dashboard eenvoudig hun bedrijfsprofiel aanpassen, reageren op ontvangen beoordeling en uiteraard ook zelf beoordelingen plaatsen.”


Draagvlak
Na de lancering van deze vernieuwde website gaat Quantibus verder met de ontwikkeling van functionaliteiten die passen bij de huidige kwaliteits- en efficiëntieopgaven. Daarbij zoekt Quantibus actief de verbinding met marktpartijen. Patricia: “Wij willen een platform creëren dat nauw aansluit op de wensen van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat doen wij door het platform in samenwerking met marktpartijen verder te ontwikkelen. Zij moeten het platform uiteindelijk gaan gebruiken. Daarnaast willen wij op die manier zoveel mogelijk draagvlak binnen de sector creëren.” Om de draagvlak verder te stimuleren wordt ook gewerkt aan een pilot met woningcorporaties. Errol: “Woningcorporaties hebben vanuit hun opgaven veel ervaring met meervoudige onderhandse aanbestedingen en de selectie van partijen voor hun bouwopdrachten. Daardoor kunnen zij waardevolle informatie leveren die bijdraagt aan de ontwikkeling van een platform dat ook aansluit bij de wensen van opdrachtgevers. Uiteindelijk hebben zij daar zelf ook baat bij.”

Bij voldoende draagvlak wordt het platform verder uitgebreid met een projectenmodule. Deze module maakt het mogelijk voor opdrachtgevers om samen met de door hun geselecteerde bouwpartners digitaal te ‘bouwen’ aan hun bouwopdrachten. Dit willen wij doen door de BIM systematiek op het platform te integreren. Maar zover is het nu nog niet. “Eerst focussen wij ons op het genereren van draagvlak en die kritische massa aan beoordelingen”, zegt Leeman. “ Daarom roepen wij op dit moment bouwprofessionals uit de gehele bouwsector op om hun bedrijfsgegevens op Quantibus te controleren, hun bedrijfsprofiel te claimen en om zich te laten beoordelen door opdrachtgevers en bouwpartners. Ook komen wij graag in contact met bedrijven die actief willen bijdragen aan het creëren van draagvlak voor dit platform. Samen zorgen wij er dan voor dat Quantibus dit jaar het nummer één platform voor bouwend Nederland gaat worden.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties