header

maandag, 25 januari 2016 13:40

Marktvisie voor een vitale bouwsector

Vertegenwoordigers van brancheorganisaties, overheden en bedrijven hebben een Marktvisie opgestellen. De Marktvisie, met als doel: meer samenwerken, is op 13 januari 2016 in ontvangst genomen door de minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.

De initiatiefnemers van de Marktvisie zijn Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf, Bouwend Nederland, NLingenieurs, de Vereniging van Waterbouwers, MKB Infra, Uneto VNI en Astrin. Met de ondertekening en overhandiging van de visie geven de betrokken organisaties aan dat zij op een andere manier met elkaar willen samenwerken. Dat is nodig om de sector klaar te maken voor de toekomst en om de huidige problemen op te lossen. Minister Schultz van Haegen zei in een eerste reactie: "De Marktvisie zorgt voor een nieuw elan in de bouwsector. Daar worden we allemaal beter van, want goede samenwerking leidt tot beter resultaat."

Een eerste groep van organisaties en bedrijven heeft de Marktvisie ondertekend. Organisaties die zich verbinden, verklaren daarmee dat ze in een structureel (leer)proces de bouwsector klaar maken voor de toekomst. Meer ruimte voor vernieuwing geldt hierbij als één van de prioriteiten. Innovatie en duurzaamheid zijn per slot van rekening essentieel om aan complexe maatschappelijke opgaven tegemoet te komen. Steeds vaker gaat het erom in de openbare ruimte functies voor mobiliteit, wonen, werken en recreëren slim te combineren.

Van visie naar strategie
De Marktvisie is een eerste belangrijke stap van een proces dat in gang is gezet. In de komende maanden wordt er met verschillende opdrachtgevende en opdrachtnemende partijen gewerkt om de afspraken verder in te vullen. Organisaties die zich aan de Marktvisie verbinden, maken een eigen strategische doorvertaling en kiezen daar hun acties bij.

 

Zelf de Marktvisie ondertekenen kan op de website van Marktivsie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties