header

woensdag, 27 januari 2016 10:02

Maastunnel gaat dicht voor renovatie

De Maastunnel gaat in de zomer van 2017 dicht voor een grootschalige renovatie en restauratie. Wethouder Pex Langenberg heeft op vrijdag 22 januari het contract getekend met TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek, Mobilis en Wolter & Dros om in integraal verband de renovatie en restauratie van het Rotterdamse Rijksmonument uit te voeren.

De aanleiding voor de grootschalige renovatie is dat in 2011 is gebleken dat het beton van de Maastunnel in de loop der jaren is aangetast. Bovendien moet in 2019 voldaan worden aan de wet- en regelgeving voor veiligheid in tunnels. De expertise van de TBI-ondernemingen sluit hierbij goed aan.

Het bouwcollectief zich bezighouden met het betonherstel en bouwkundige werkzaamheden, groot technisch onderhoud aan de tunneltechnische installaties en de vernieuwing van de bedieningscentrale.

In het contract is speciale aandacht voor de samenwerking opgenomen. De gemeente Rotterdam en de bouwpartner bereiden het project dan ook samen voor. De gemeente Rotterdam en het bouwcollectief vormen samen een projectbureau en maken zo optimaal gebruik van elkaars expertise.

De Maastunnel al bijna 75 jaar oud. Zo kan het gebeuren dat er tijdens de sloopwerkzaamheden onverwachtse situaties ontstaan die passend moeten worden opgelost. De 'look and feel' van de Maastunnel moet behouden blijven en authentieke elementen mogen niet verloren gaan. Voor de monumentale werkzaamheden is TBI-onderneming Nico de Bondt ingeschakeld.

In de nieuwe situatie wordt de Maastunnel bediend vanaf de gemeentelijke Verkeerscentrale Kleinpolderplein. Hiervoor worden bedienings- en signaleringsapparatuur aangebracht. Verder komt er een nieuwe omroepinstallatie evenals een intercominstallatie, verkeersdetectiesysteem en ventilatiesysteem.

De bereikbaarheid van de stad en de ruit heeft hoge prioriteit tijdens de werkzaamheden. Aan deze opgave wordt sinds 2014 hard gewerkt samen met bedrijven en bewoners en in samenhang met de ontwikkelingen van verkeer en vervoer in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties