header

maandag, 01 februari 2016 11:56

Imtech Traffic & Infra heet nu Dynniq

Imtech Traffic & Infra heet voortaan Dynniq. Onder deze naam wil de technisch dienstverlener zich ontwikkelen tot een geavanceerde technologiepartner. ‘Energising mobility’ is het motto. Het bedrijf gaat zich focussen op technologie en innovatie, en positioneert zich rondom drie markten: mobility, parking en energy.
Met de naamswijziging wil Dynniq onderstrepen dat het de dynamiek van de huidige mobiliteits- en energiestromen begrijpt en verbetert. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in het managen van mobiliteits- en energievraagstukken en is verantwoordelijk voor de realisatie van een aantal vooruitstrevende projecten. Zo was het voormalig Imtech bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor de aanleg van Solaroad, een innovatief wegdek dat zonlicht omzet in energie. Imtech is ook de partij achter de intelligente kruispunten in Helmond, waar de doorstroming is verbeterd door kruispunten met elkaar te verbinden. “Het ontwikkelen, verbinden en integreren van systemen, dat is waar wij goed in zijn”, zegt Dynniq-ceo Cees de Wijs. “Dat is ook waar de focus de komende jaren op zal liggen.”
Dynniq wil klanten niet alleen helpen met de vraagstukken van vandaag, maar ook met de uitdagingen van de toekomst. De Wijs: “Coöperatieve systemen gaan zorgen voor de communicatie tussen voertuigen onderling en tussen voertuigen, wegkantsystemen en parkeermanagementoplossingen. Imtech Traffic & Infra is de eerste in Nederland die producten heeft ontwikkeld om coöperatieve toepassingen mogelijk te maken. Onder de naam Dynniq zullen we deze en andere technologieën verder doorontwikkelen.”
Dynniq is met meer dan 1.800 medewerkers actief in Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada. In augustus 2015 werd het bedrijf overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties