header

maandag, 01 februari 2016 13:35

Conferentie over composiet voor mkb in Noord-Nederland

Het programma World Class Composites Solutions (WCCS) houdt op donderdag 11 februari een conferentie voor het Noord-Nederlandse mkb in onder meer de sectoren bouw, infra, olie en gas, transport, luchtvaart en de meubelindustrie over de innovatie- en new business-kansen van lichtgewicht composietmaterialen en slimme productieprocessen.
WCCS wil bedrijven tijdens deze middag (nader) kennis laten maken met de mogelijkheden van composietmaterialen in bestaande en nieuwe producten en het slimmer en foutloos produceren ervan – ook voor bedrijven die nu nog geen composieten verwerken, maar waarvoor de toekomst kansen biedt. Zo zal professor ingenieur Adriaan Beukers, specialist op het gebied van composieten, vertellen over innovatiemogelijkheden met composiet voor het mkb. Jos ter Laak (directeur CTC Engineering) licht een aantal praktijkvoorbeelden toe, zoals de toepassing van composieten in kippers of in de biocomposiet brug in Wildlands, Adventure Zoo Emmen.Gedeputeerde Henk Brink (provincie Drenthe) onderstreept het belang van het composiettoepassingen voor het regionale mkb. Rob Goossens (vice president Fokker Aerostructures) legt uit hoe WCCS het mkb op weg kan helpen bij het gebruik van deze nog redelijk onbekende materiaalsoort.
In vervolg op deze conferentie wordt een programma gestart waarin bedrijven met hun concrete vragen rondom composieten en smart industry aan de slag kunnen gaan. Tijdens de conferentie worden de vragen en wensen van ondernemers geïnventariseerd. Gedacht wordt aan een programma rond kennisdeling met kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden om nieuwe productgroepen en markten te ontwikkelen of processen te optimaliseren.
Deelname aan de conferentie is kosteloos. Deze vindt plaats vanaf 13:00 uur in Hotel Van der Valk in Nieuw-Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via www.wccs-nn.nl.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties