header

maandag, 01 februari 2016 13:43

Waterkwaliteit Grevelingenmeer aan verbetering toe

Spie gaat samen met Van den Herik Sliedrecht, in de loop van dit jaar een energieneutraal object maken van de Flakkeese spuisluis. Doel van Rijkswaterstaat, dat het programma Waterhuishouding opstartte, is om de waterkwaliteit van het Grevelingenmeer te verbeteren. Door de Flakkeese spuisluis aan te passen, kunnen de waterstanden aan de zijde van het Grevelingenmeer meebewegen met eb en vloed.
Van den Herik neemt het waterbouwkundige deel voor zijn rekening. Spie zal de pompinstallaties en de elektrotechnische biedienings- en besturingsinstallaties gaan modificeren en vernieuwen. Ook vervaardigt Spie de nieuwe stalen droogzetschotten voor het onderhoud van de spuikokers.
Na aanpassing van de Flakkeese spuisluis zou de sluis continu moeten spuien, waarbij de spuirichting meebeweegt met het tij. De spuikokers werken op basis van het hevelprincipe om de waterkerende werking van de Grevelingendam in stand te houden. De hevel wordt in werking gezet middels een vacuüminstallatie. De bestaande vacuüminstallatie wordt daartoe gerenoveerd en uitgebreid met een vacuümhoudpomp. Het grootste deel van de tijd zijn alleen de meet- en regelinstallaties met de vacuümhoudpomp in bedrijf. Dan is het energieverbruik continu. Alleen als de vacuümpompen werken om de hevel op te starten zal het energieverbruik toenemen.
De vernieuwde, energieneutrale spuisluis zal uiterlijk op 30 juni 2017 op deze manier werken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties