header

vrijdag, 05 februari 2016 11:23

Project Noordzeekanaal officieel van start

Rijkswaterstaat en ontwikkelaar Spie hebben het startschot gegeven voor het onderhoudsproject Noordzeekanaal. In een informele setting werd vanochtend de eerste opgeknapte informatiezuil voor het publiek op de Oranjesluizen onthuld.

"We komen op stoom", grapte Spie-directeur Jan Arends bij de onthulling van de opgeknapte informatiezuil. Hij verwees daarmee naar het stoomgemaal De Cruquius, waar de aftrap werd gegeven voor project Noordzeekanaal. De bijeenkomst markeerde vooral ook de start van een nieuw contract voor het onderhoud van de ‘natte’ infrastructuur in Noord-Holland, dat op 1 februari in werking is getreden. Spie onderhoudt de komende vijf jaar de sluizen, het Noordzeekanaal en het grootste gemaal van Europa. De ontwikkelaar verzorgt zowel de civiele techniek als de elektromechanische en industriële automatisering en werkt hiervoor nauw samen met Van Doorn en Dura Vermeer. Tot nu toe werd gewerkt met drie losse onderhoudscontracten voor het natte areaal. Dit prestatiecontract voegt die onderhoudsfuncties samen, hetgeen efficiencyvoordelen oplevert.

Combinatie
Rijkswaterstaat heeft voor Spie met Van Doorn en Dura Vermeer gekozen omdat deze combinatie sterk en vernieuwend wil inzetten op het beperken van de hinder voor weg- en vaargebruikers en bewoners en bedrijven in Noord-Holland. “In deze regio, komen alle functies samen die water heeft voor alle gebruikers. Het is een uitdaging om alle water- en infrastructuurgebruikers hier goed te bedienen", aldus Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft wat dat betreft hoge verwachtingen van de samenwerking met Spie. De
opdrachtgever en -nemer willen samen periodiek inspecties uitvoeren en samen bepalen wanneer onderhoud nodig is, in goed overleg met belanghebbenden in de omgeving. "Ik zie hier de wil om te investeren in korte lijnen, een goede relatie en een soepele samenwerking. Het doet me plezier dat ik de Marktvisie in afspraken en de contacten tussen Rijkswaterstaat en Spie terugvind", aldus Dronkers.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties