header

maandag, 08 februari 2016 15:10

Nieuwe techniek voor grondverbetering

Massa Stabilisatie International heeft in de afgelopen maanden twee projecten gerealiseerd met massastabilisatie.

Bij deze projecten – de aanleg van 1,3 km fietspad bij Stolwijk en van stabiele landhoofden voor een nieuwe brug in Irnsum – zijn zachte ondergronden versterkt door het toevoegen van organische bindmiddelen. Zo wordt de grond – zoals veen, slappe klei, leem en baggerspecie – geschikt gemaakt voor duurzame infrastructuurprojecten.

Volgens Massa Stabilisatie International past deze manier van grondverbetering bij de cradle-to-cradlegedachte (duurzaam ondernemen, hergebruik grondstoffen).
Door het toepassen van massastabilisatie is de aanleg van wegen, fietspaden, spoorlijnen en pijpleidingen gemakkelijker. Ook is de techniek geschikt voor het bouwrijp maken van bouwplaatsen voor havens, industrie of woonomgevingen. Met deze methode kan bodemerosie goed worden tegengegaan.

Massastabilisatie wordt volgens Massa Stabilisatie International al jaren toegepast in onder andere de Verenigde Staten, Brazilië, Ierland, Turkije, Italië en Rusland, maar ook in Scandinavië en de voormalige Oostbloklanden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties