header

vrijdag, 19 februari 2016 16:03

Gezamenlijke oefening hoogwatersituaties

Medewerkers van de 105 Geniecompagnie Waterbouw, Ploegam BV, zeven andere aannemers en waterschap Aa en Maas oefenden op 16 februari met noodmaatregelen voor hoogwatersituaties. De gezamenlijke hoogwateroefening vond plaats bij spuisluis Crèvecoeur te ’s-Hertogenbosch. Het doel van de oefening was om in de praktijk ervaring op te doen met nieuwe en bestaande technieken en inzichten. Daarnaast versterken de aannemers, defensie en waterschap zo hun samenwerking.

De noodmaatregelen bestonden onder andere uit het aanleggen van een rijplatenbaan, het vullen en plaatsen van zandzakken, het aanbrengen van dekzeil en bekramming en het afdammen van een sloot. Annemarie Carlucci van Ploegam BV: “Het bijzondere van deze oefening is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de genie. We hebben hier te maken met meerdere partijen die normaal niet samen aan het werk zijn. Al in het voortraject zijn we samen opgetrokken. Daarnaast is de oefening waardevol door de praktijkervaringen die ongetwijfeld tot betere werkinstructies zullen leiden.”

Veilige Maasdijk van levensbelang
Waterschapbestuurder William de Kleijn: “De Maasdijk is van levensbelang bij het beschermen tegen hoog water. Medewerkers en bestuurders van het waterschap doen er dan ook alles aan om de Maasdijk veilig te houden, nu en in de toekomst. Maar we moeten rekening houden met het feit dat in Nederland de nood aan de man kan komen, ook in Noord-Brabant. In sommige delen van ’s-Hertogenbosch en in de polders van Oss kan het water bij een dijkdoorbraak wel enkele meters hoog komen te staan. Daarom is het belangrijk dat we samen oefenen met de noodmaatregelen waarover we afspraken hebben gemaakt."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties