header

vrijdag, 19 februari 2016 16:12

Nieuwe Nvaf-richtlijn drijvend funderingsmaterieel

De nieuwe NVAF-richtlijn voor drijvend funderingsmaterieel is op 15 februari 2016 in Den Oever (Afsluitdijk) gepresenteerd. Deze richtlijn vervangt een eerdere versie uit 2004. Sindsdien is de wet- en regelgeving gewijzigd en zijn mede daardoor verwijzingen niet meer up-to-date.

Bovendien zijn inzichten over stabiliteitsberekeningen en de te nemen maatregelen op het gebied van veiligheid en gezondheid ingrijpend veranderd. Relevante bepalingen ten aanzien van (scheepvaart)veiligheid en milieu voor funderingsmaterieel op het water zijn bij deze herziening in de richtlijn opgenomen.

De richtlijn is opgesteld door een projectgroep van de Technische Commissie Funderingsmachines (TCF) van de Nvaf welke bestond uit W.H. van Anen (projectleider), N. Goedhart (Ballast Nedam Funderingstechnieken), ing. W.A.M. Verbruggen (Hakkers bv) en mr. H. de Koning (secretaris, Nvaf).

De presentatie vond plaats tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de contactgroep waterbouwkundige funderingstechnieken van de Nvaf. Het eerste exemplaar werd aan Ton Groeneweg, voorzitter van de Nvaf, aangeboden en aan de voorzitter van de TCF Ruud van ’t Hek en de kartrekker van de contactgroep Hein van Laar. De bijeenkomst omvatte tevens een presentatie van en aansluitend werkbezoek per schuit aan de Lorentz- en Stevinsluis in de Afsluitdijk. Het programma ziet er als volgt uit:

De richtlijn kan gratis worden aangevraagd bij het secretariaat of van de website www.funderingsbedrijf.nl worden gedownload.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties