header

vrijdag, 26 februari 2016 10:15

Video lastige duikklus Noord/Zuidlijn

Een duiker maakte een video van het onderwater afbranden van palen bij de Noord/Zuidlijn. De zwarer palen boden steun aan de bouwplaatsen en het tijdelijke busplatform.

Terwijl de tunnels van de Noord/Zuidlijn op hun plek liggen en de bouwterreinen in het Open Havenfront vrijwel zijn verdwenen, onder water worden afgebrand. Een duiker nam een GoPro mee en filmde de lastige klus.

 

3500 °C
Hoewel op de video zelf onder water eigenlijk niet veel te zien is, geeft het wel een beeld van de lastige omstandigheden waaronder de duikers moeten werken. In totaal worden er 46 buispalen van elk 600 kg per stuk doorgezaagd. “Een lastige en gevaarlijke klus”, aldus directievoerder Frank Kamsteeg van de Noord/Zuidlijn. “Onze duikers branden de zware buispalen af met een thermische lans van 3500 °C, alleen hebben ze slechts 30 cm zicht op de bodem van het Open Havenfront. Ze hebben trouwens en passant ook nog een aantal fietsen opgedoken.”

Een dikke bruine rook laat zien dat er iets gebeurt op de bodem. Na een kwartier is de paal doorgebrand en wordt het gevaarte op een ponton gehesen. Het afbranden en afvoeren van de buispalen bij het voormalige busplatform en bij de Nieuwe Brug is naar verwachting eind deze week klaar. Daarna volgen de palen in het Natte Damrak. Daarmee is eind maart het water voor Amsterdam Centraal bijna helemaal terug in de oude staat. Op de website wijnemenjemeen.nl staat de video. Ook staat een portret van de duiker op die site. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties