header

donderdag, 03 maart 2016 09:41

Deutsche Windtechnik neemt werk over van Ballast Nedam

Deutsche Windtechnik en Ballast Nedam Beheer hebben overeenstemming bereikt over de overname van vier grote offshore-windprojecten.

Deutsche Windtechnik neemt de inspectie en onderhoudcontracten over voor de funderingen en kabels van de offshore-windpark Butendiek, Offshore Windfarm Luchterduinen en Prinses Amaliawindpark in de Noordzee, en windpark Westermeerwind in het IJsselmeer. Ook de civiele ingenieurs en projectmanagers van Ballast Nedam komen mee naar Deutsche Windtechnik. Met deze aankoop vergroot Deutsche Windtechnik zijn competenties en deskundigheid op het gebied van civiele constructies en (onderwater)inspecties, en is het bedrijf in staat om de complete scope van inspectie- en onderhoudsservices aan te bieden.

Sterke groei civiele kennis
Binnen Deutsche Windtechnik is de civiele funderingskennis en kennis van onderwater inspecties nu geconcentreerd in de Nederlandse vestiging in Utrecht. "Met de overname van deze projecten en het gekwalificeerde personeel hebben we onze expertise voor funderingen en onderwaterinspectie verder versterkt en onze positie als speler op de offshore-markt belangrijk verbeterd", licht Geert Timmers, landelijk manager van Deutsche Windtechnik, toe. "Met inbegrip van reeds lopende contracten in Duitsland, inspecteren en onderhouden we meer dan 315 fundamenten van offshore-windparken in de Noordzee, en ook de kabels tussen de turbines. Dit omvat onder meer coating en corrosie inspecties onder en boven water, maar ook kabelsurveys, en onderzoek aan lasnaden of veiligheidsvoorzieningen. We werken binnen deze contracten schouder aan schouder met de bedrijven die onderhoud aan de turbines doen."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties